Hoppa till innehåll

Praktisk information vid prov

På den här sidan hittar du allmän information om vad du ska tänka på inför prov i våra lokaler. 

Insläpp till Burgårdens konferens startar kl. 17.00

Vid skriftliga prov på Burgårdens konferens släpper vakten in prövande från kl. 17.00. 

Vi stänger dörrarna kl. 17.30 

Provet startar alltid med en kort information (ingår i provtiden).  Prövningar i engelska startar med hörförståelse kl. 17.30. 

Mobiltelefonen ska vara avstängd i våra lokaler

Du ska stänga av din mobiltelefon och lägga den tillsammans med din klocka och eventuella hörlurar/ hörsnäckor i din jacka/ väska innan du går in på Burgårdens konferens. Du får sätta på din mobiltelefon igen när du är klar med provet och har gått ut från byggnaden. 

Du måste visa giltig legitimation

Du ska ha giltig legitimation (id-kort/ pass/ körkort) till hands när du går in i provlokalen och kunna visa upp den under hela provtiden. Om du inte har med dig giltig legitimation så får du inte göra provet. Legitimation ska du ta med till alla delprov som ingår i prövningen.

Ta inte med värdesaker till prövningen

Ta inte med värdesaker till prövningen. Undvik också att ta med större väskor. Mobil och klocka måste du förvara i ytterkläder/ väska åtskilt från skrivplatsen. Prövningsenheten ansvarar inte för eventuell förlust av personlig egendom. 

Är du sjuk eller riskerar att vara smittad så får du inte komma in i våra lokaler

Om du är sjuk, har symptom eller riskerar att vara smittad vid prövningstillfället får du inte komma in i våra lokaler. Mejla Prövningsenheten senast samma dag som din prövning är inbokad för eventuellt datumbyte till annat ordinarie prövningstillfälle samma termin.

Endast prövande och personal får vara i våra lokaler

Du får ta inte ta med vänner och familj till prövningen. Endast prövande och personal får vistas i våra lokaler. 

En lugn och trygg provsituation för dig som prövar 

Prövningsenhetens handlingsplan mot fusk och ordningsregler vid prov skapar en lugn och trygg provsituation för dig som prövar.

I prövningsinstruktionen för respektive kurs står det vilka hjälpmedel du får använda och vilka av dessa du måste ta med själv. Vi lånar inte ut miniräknare och ritverktyg i de kurser där du måste använda detta. 

Du ansvarar för att i god tid före prövningen sätta dig in i vad som gäller vid prov för att undvika eventuella missförstånd och misstanke om fusk.