Hoppa till innehåll

Anmälan, betalning och antagning

Här får du veta hur du anmäler dig till prövning, betalar prövningsavgiften och blir antagen. 

Vem kan anmäla sig till prövning?

Du som är bosatt i Sverige och vill höja ett betyg eller få betyg i en kurs du saknar betyg i, har möjlighet att göra en prövning i kursen. 

Du får inte pröva i en kurs som du studerar på Komvux. Du kan anmäla dig till prövning när du är klar med kursen. 

Studerar du på gymnasiet?

Om du studerar på gymnasiet ska du först vända dig till rektor på din gymnasieskola. Prövningsenheten behöver få ett godkännande av din rektor innan du kan anmäla dig. 

Har du skyddad identitet?

Kontakta oss via mejl för anmälan.

Så här anmäler du dig

Du anmäler dig via webben i vår kurskatalog i Alvis. Sök fram kursen du vill pröva i och välj ett sökbart prövningsdatum. Följ sedan anvisningarna steg för steg.

Behöver du hjälp med anmälan, kan du få mer vägledning genom vår Guide för anmälan till prövning.

Viktigt med uppdaterade kontaktuppgifter

Du får en bekräftelse på din anmälan till den e-postadress och det mobilnummer som du har registrerat i Prövningsenhetens Alvis.
Du ansvarar för att dina kontaktuppgifter stämmer. Vi kan behöva nå dig med kort varsel. 

 

Avgift för prövning

Avgift för prövning är 500 kronor per kurs och tillfälle. Betalning ska ske senast fyra veckor före prövningstillfället.

När vi har behandlat din ansökan, kommer du få bekräftelse på din anmälan via mejl och sms. Där finns information om hur du gör för att betala avgiften och när sista betalningsdag är.

Förhinder

Vid förhinder kan du byta till annat datum samma termin, om prövning i den kursen ges på ett annat datum. Du kan inte flytta avgiften och prövningen till annan termin. 

Avgiften återbetalas endast mot uppvisande av läkarintyg.

Antagning

Vi arbetar löpande med antagning. Du får ett antagningsbesked via mejl och sms tre bankdagar efter att du har betalat in avgiften till oss.

I ditt antagningsbesked kan det stå:

Följ din anmälan i ditt konto i Alvis

Du kan följa status på din anmälan i ditt konto i Alvis. Där kan du se om din anmälan är under behandling, och ditt antagningsbesked.