Hoppa till innehåll

Förbered dig för din prövning

Här är en kort sammanfattning av hur du ska förbereda dig inför din prövning och vad som gäller vid provtillfället i våra lokaler.
 

I prövningsinstruktionen hittar du information om upplägg, litteratur med mera

I prövningsinstruktionen ser du hur prövningen är upplagd och hur du ska förbereda dig. En del kurser har mer än ett prov. I prövningsinstruktionen ser du i vilken ordning du ska göra dessa. Länk till prövningsinstruktionen hittar du i Alvis i anslutning till kursen.

Förbered dig i god tid för det skriftliga provet/ de olika delproven. Repetera/ läs in kursen med hjälp av lärarens förslag på läromedel, se prövningsinstruktionen.

Eventuell inlämningsuppgift i prövningen ska du mejla läraren i tid. Kontaktinformation till prövningsansvarig lärare hittar du i Alvis i anslutning till kursen. 

Hjälpmedel - se prövningsinstruktionen

I prövningsinstruktionen står det om hjälpmedel är tillåtet och vad du måste ta med själv respektive låna av oss. För alla prov gäller att du måste ha med blyertspenna, sudd och pennvässare.  

Prov på dator i vissa kurser

Läs mer här om prov på dator

Har du frågor om upplägget? Mejla läraren!

Är det något du inte förstår i prövningsinstruktionen? Kontakta prövningsansvarig lärare. Lärarens e-post hittar du i anslutning till kursen i Alvis.

Ta med legitimation till samtliga delprov

Utan legitimation får du inte pröva.

Praktisk information vid prov

Här hittar du vad som gäller vid skriftliga prov på Burgårdens konferens

Läs även Prövningsenhetens ordningsregler vid prov och handlingsplan mot fusk

Datumbyte vid sjukdom

Mejla oss så fort som möjligt, men senast samma dag som du gör det skriftliga provet, om du är sjuk och behöver byta till annat ordinarie prövningsdatum.

Våra prövningslokaler

Läs här om våra prövningslokaler. Observera att endast prövande och personal får vara i våra lokaler. 

Betyg

Läs om betyg och betygsrutiner.