Hoppa till innehåll

Prövning hösten 2021 - anmälan öppnar 1 juli

Anmälan öppnar den 1 juli för de flesta kurser. Se Alvis Hitta kurser.

Arabiska, dari, persiska och somaliska - anmälan öppnar den 23 augusti en bestämd tid

Webbanmälan i dessa kurser öppnar ett bestämt klockslag och stänger senast 30 minuter efter öppnande (oftast efter ett par minuter). Läs mer under respektive kurs i Hitta kurser. Se till att ditt konto fungerar dvs att du har skapat ett konto i Prövningsenhetens Alvis och att ditt lösenord fungerar senast en vecka innan anmälan öppnar. 

Nya ämnersplaner i engelska och matematik

Engelska och matematik får nya ämnesplaner från 1 juli.

Matematik

För matematik innebär det att vissa områden av innehåller flyttas till lägre eller högre kurs. Det dröjer sannolikt innan nya läromedel anpassade för de nya kurserna kommer. Du måste därför vara beredd att läsa om de nya områdena i läromedel för högre alternativ lägre kurs än den du prövar i. Den nya prövningsinstruktionen gemensam för matematik 1-5 informerar om vad som är ändrat i respektive kurs och vilka läroböcker du behöver. 

Engelska

För engelska 5-7 är den svenska versionen av prövningsinstruktionen klara. Den engelska versionen för engelska 5-6 publicerar vi i mitten av augusti.  

Nya kurser att pröva i

Under hösten kan du pröva i kurser inom bageri, matlagning och trädgård. Prövningstillfällen är ännu inte klara i dessa kurser.